7 Mart 2012 Çarşamba

Ve günün ödülü...
         
           Fırında sütlaç:) Dünkü o kadar araştırmadan sonra eşim galip geldi ve hayatında ilk kez benden onun için tatlı yapmanı istedi dün gece 10 da:) Bugünde değişiklik olsun dedik ve fırınladık üstünde buharı ile sütlaçlarım.. Bu da hayat arkadaşımın ödülü...

1 lt. süt
1 çay bardağından biraz fazla pirinç
1 y.kaşığı nişasta
vanilin
1 s bardağı toz şeker

şeker ve pirinç miktarını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

             Önce pirinci biraz su koyun (yalnızca üstünü geçecek kadar) ve suyu çekene kadar pişirin. Sütü kaynatın içine şekeri koyun nişastayı da içine ezilecek kadar su alıp ezin ve onuda sütlacın içine alın  en son vanilin ve pirinci katarak biraz daha  pişirin. Daha sonra kaplarınıza koyun herbirinin üstüne 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin kızaması için.( bunu normalde 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp sütlacın üstüne sürüyorlar ama ben yumurta tadını beğenmiyorum.) Daha sonra tepsiye koyup içine de su koyun ve 200-220 derecede üstü böyle pişene kadar fırınlayın. 

 ÖNERİ VE ELEŞTİRİLERİNİZE HER ZAMAN AÇIĞIM


2 yorum: